Home
       Wie zijn wij
       Wie is waar
       Activiteiten
       Geregistreerde bezoekers
       C.O.M. nieuws
          2008 - C.O.M. Hasselt
          2009 - C.O.M. Piacenza
          2010 - C.O.M. Matosinhos
          2011 - C.O.M. Tours
          2012 - C.O.M. Almeria
          2013 - C.O.M - Hasselt
       Enquête

Artikelen
       Nomenclatuur

Standaarden

Foto's
       Kleurkanaries

Weblogs

Forum

Te koop

Links
       Plaats link naar Ornivaria

Support
       Veel gestelde vragen
       Contact

GO
Aanmelden
Nieuwtjes
Heb je je al geregistreerd op deze website? Neen, vandaag dus doen. Klik daarom op de knop hierboven registreer. Ben je al geregistreerd klik dan op de knop aanmelden en dan kun je heel wat meer pagina's bekijken.
Home • Hier bent u:  Artikelen  
RSS-feed RSS-feed
Als je op de knop XML in de hoofdding hieronder klikt dan kun je een feed-abonnement op deze pagina nemen. Bijgewerkte informatie op deze bladzijde wordt automatisch naar uw computer gedownload en kan worden bekeken in Internet Explorer en andere programma's.
Artikelen Ornivaria      
 
 
vrijdag 15 februari 2008
Home Shield (fossiele plankton als mijtenverdelger)
Door @ 22:58 :: 6106 Bekeken :: 0 Opmerkingen :: :: Voeding-producten
 
Omschrijving van het product Home Shield
Wat is Home Shield?
Fossiele plankton bestaat uit microscopisch kleine omhulsels van eencellige plantaardige plankton (Phytoplankton). Meer dan honderd miljoen jaar geleden bestond het al in rustige baaien en binnenzeeën. Tot op de dag van vandaag is het een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van het water. Gedurende de geschiedenis van de aarde werden grote hoeveelheden van dit miniatuur fossiel, als sediment op de bodem van de zee afgezet en vormen nu de basis voor het natuurproduct Home Shield.
Hoe werkt Home Shield?
De fossiele plankton heeft sterk absorberende eigenschappen. Door de speciale behandeling die de plankton heeft ondergaan kan water nagenoeg niet meer worden geabsorbeerd maar blijft het fysische effect, het absorberen van oliën, vetten en wassen, vrijwel onbeperkt van toepassing. Kruipende insecten, waaronder bloedluizen, bezitten een natuurlijke waslaag op hun buitenste omhulsel. Deze waslaag zorgt ervoor dat ze niet uitdrogen. Worden de bloedluizen echter bestoven met Home Shield, dan wordt deze beschermlaag aangetast en de insecten drogen vervolgens uit. Home Shield geeft een natuurlijke, langdurige en optimale bescherming.
Waarom is Home Shield beter als andere poeders?
Door de specifieke behandelingen die Home Shield ondergaan heeft is het nauwelijks nog te vergelijken met de andere producten op basis van Diatomeeën aarde. Uitgebreide testen en praktijkervaringen hebben reeds aangetoond dat de werking van Home Shield onovertroffen is.
Is Home Shield hetzelfde als silicaat?
De basisgrondstof van Home Shield is Diatomeeën aarde. Diatomeeën aarde bestaat voor het grootste gedeelte uit SiO2. Dit wordt in de volksmond silicaat genoemd. Door de specifieke behandelingen die Home Shield ondergaan heeft is het nauwelijks nog te vergelijken met de andere producten op basis van Diatomeeën aarde.
Waar is Home Shield te krijgen?
Het is verkrijgbaar bij de betere dierenspeciaalzaken in Nederland en bij Intégra BV via de webwinkel, wel worden er dan verzendkosten in rekening gebracht.
Wat kost Home Shield?
De verkoopadviesprijs voor Home Shield is € 12,40 per flesje. In winkels zult u het tegen komen voor prijzen variërend van € 12,40 tot € 14,95. In de webwinkel van Intégra kost Home Shield €12,40 maar hebt u € 5,50 verzendkosten voor Nederland en €2,75 voor België.
Hoe zit Home Shield verpakt?
Home Shield zit verpakt in een knijp flesje van 250 ml. Na het afknippen van een puntje van de spuitmond deze richten op de te behandelen plaatsen en met lichte druk op de fles het poeder verstuiven. Schudden voor gebruik maakt het verstuiven beter, en dan wordt er minder poeder verbruikt.
Hoeveel Home Shield heb ik nodig?
De benodigde hoeveelheid poeder (± 5 g/m2) hangt af van de ernst van de problemen en van de aard van de verblijfplaatsen van de dieren of de kruipende insecten (spleten, kieren). Een lichte bestuiving van de insecten of hun verblijfplaatsen is voldoende voor een goed resultaat. Door gerichte toepassing is het mogelijk geruime tijd met een flesje te doen. Zo is het beter om gericht de plaatsen te behandelen waar je de insecten verwacht, dan ‘het maar rond te strooien’ in het hok(je). Wacht dan het resultaat af en behandel daarna eventueel nog andere plaatsen.
Hoe lang is een flesje Home Shield houdbaar?
Onbeperkt!
Tegen welke insecten kan ik Home Shield gebruiken?
Home Shield werkt snel en langdurig, mede door zijn afstotende werking, tegen een veelvoud van kruipende insecten waaronder mieren, kakkerlakken, zilvervisjes en pissebedden. Home Shield werkt ook effectief tegen bloedluizen, mijten en vlooien, zowel bij vogels en pluimvee als bij hond en kat wanneer het onder de mand of de slaapdeken wordt aangebracht.
Bloedluizen (Rode vogelmijt / Dermanyssus Gallinae)
Wat is een bloedluis
Een bloedluis is formeel geen luis, maar een mijt. De officiële Latijnse naam is “Dermanyssus Gallinae”, de Nederlandse naam is “Rode Vogelmijt”.
Ontwikkeling:
Aantal eitjes: 3-7/dag
Levensfase: ei : 1 week
Larve/nimf: 2-3 dagen
Ei-imago: max. 7-10 dagen
Leeftijd: max. 8 weken
Afmetingen: nimf: 0,4-0,8 mm • Volwassen: 0,8-1,0 mm
Leefwijze:
Leven in de directe omgeving van vogels, dus in vogelnesten en kippenhokken. Vogelmijten zijn erg lichtschuw en houden zich overdag schuil in allerlei naden en kieren. Voedselopname is voornamelijk 's nachts en ze zuigen het bloed weg bij de kippen. Normaliter zitten ze overdag niet op de kippen, dit kan wel gebeuren in donkere stallen en bij zware besmettingen.
Schade
Bij de mens kunnen bloedzuigende vogelmijten ernstige jeuk veroorzaken;
Bij grote aantalen bloedluis veroorzaken zij bij de kippen een sterke verzwakking, verminderde eiproductie en zelfs sterfte.
Mijten kunnen ziekten overbrengen bij kippen.
 
Veel gestelde vragen
Hoe behandel ik mijn kippenhok het beste tegen bloedluizen?
Bloedluizen zijn nachtdieren, en komen als het donker wordt uit hun schuilplaatsen te voorschijn. Schuilplaatsen zijn alle openingen, naden, reten en kieren, waarbij het niet uitmaakt of deze dichtbij de kippen zitten of (iets) verder weg. Het is belangrijk dat het Home Shield-poeder wordt aangebracht op, in en rondom deze verblijfplaatsen van de bloedluizen. Zodra de bloedluizen de schuilplaatsen verlaten lopen ze in het poeder, en zijn ten dode opgeschreven.
Hoelang is Home Shield werkzaam / Hoe vaak moet ik Home Shield toepassen?
De werkzaamheid van Home Shield is onbeperkt. Echter het poeder zal niet overal even gemakkelijk blijven liggen, zal weggescharreld, weggeblazen of weggespoeld worden. Ook is gebleken dat de kruipende insecten ‘leren’ dat een bepaalde plaats met het poeder gevaarlijk is voor hen, en dientengevolge zoeken ze dan een andere route of verstopplaats. Het is dus belangrijk de toepassing regelmatig te herhalen, waarbij je goed moet bekijken waar de bloedluizen zich schuilhouden. Door de onbeperkte werkzaamheid hoef je natuurlijk geen nieuw poeder aan te brengen op plaatsen waar nog voldoend Home Shieldâ aanwezig is.
Hoe kan ik schuilplaatsen van bloedluizen vinden?
Schuilplaatsen zijn alle openingen, naden, reten en kieren, waarbij het niet uitmaakt of deze dichtbij de kippen zitten of (iets) verder weg. De kleinste kier of naad is reeds groot genoeg om als schuilplaats voor bloedluizen dienst te doen. Wil je de bloedluizen zien dan is een goede methode om ongeveer een uur nadat het donker is in het hok te gaan kijken met een zaklamp. Kijk goed naar kleine bewegende puntjes( 0,4-1,0 mm), die in grootte en kleur kunnen variëren:
Zeer zeer klein, doorzichtig: Nimf, op weg naar zijn eerste bloedmaaltijd.
Zeer klein, felrood: jonge bloedluis, die net zijn eerste bloedmaaltijd gehad heeft.
Klein, donkerrood/zwart: volwassen bloedluis, zorgend voor vele eitjes, dus nakomelingen!
Ik heb drie weken geleden behandeld, ik heb daarna geen bloedluizen meer waargenomen, maar nu zie ik opeens een ander soort die veel kleiner is.
Met het blote oog zijn met name de volwassen bloedluizen goed zichtbaar. Direct na de behandeling zijn nagenoeg alle bloedluizen gedood, echter de eitjes van de bloedluizen worden niet aangetast. Deze komen dan in de loop van tijd uit, maar doordat de volwassen luizen weg zijn zie je alleen de nimfen en jonge bloedluizen die (nog) niet zo groot zijn. Doordat waarschijnlijk de Home Shield na enkele weken niet meer overal aanwezig is zien deze jonkies weer kans zich naar de vogels c.q. kippen te begeven. Wat je waarneemt is dus geen ander soort, maar een andere generatie.
Is Home Shield schadelijk voor de kippen en heeft het mogelijk schadelijke effecten?
Home Shield is niet schadelijk voor de kippen. Door het gericht aan te brengen kan het zelfs aangebracht worden als de kippen in het hok zitten. Het heeft verder dan ook geen schadelijke effecten.
Is er een wachttermijn voor de eieren?
Kan ik Home Shield ook gebruiken tegen vedermijt?
Vedermijten blijven in tegenstelling tot de bloedluis wel op de vogels zitten. Hierdoor zijn ze dus moeilijker te behandelen. Als vogels in contact komen met uitgestrooide Home Shield en de vedermijten komen vervolgens ook in aanraking, dan zullen ze sterven. Home Shield is niet giftig en zal dus niet schadelijk zijn voor de vogels als ze ermee in contact komen of het opnemen. Het vetabsorberend vermogen van Home Shield zal wel betekenen dat het vederdek van de vogels iets doffer wordt, wat zich vanzelf weer herstelt.
Ik heb veel last van bloedluizen en vele net uitgekomen jonge vogels sterven in het nest. Volgens mij komt dit doordat ze leeggezogen worden door de bloedluizen. Kan ik Home Shield zo over de jonge vogeltjes spuiten?
Nee, Home Shield is geen diergeneesmiddel.
Hoe kan ik Home Shield het best aanbrengen?
Omdat Home Shield een blijvende werking tegen kruipende insecten heeft is het het beste om Home Shield aan te brengen in de broedhokjes, bv onder het nestmateriaal en in kieren of reten, direct al bij het begin, zodat de bloedluizen geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Zolang als de Home Shield aanwezig is zal het ook zijn werking hebben!
Hebben net uitgekomen vogels last van Home Shield?
Jonge, net uitgekomen vogels zijn heel teer. Of zij in het geheel geen last van Home Shield hebben als zij in aanraking komen is ons (nog) niet bekend, eenvoudigweg omdat de ervaringen ontbreken.
Kunnen bij het gebruik van Home Shield bij vogels, de broekhokken of vluchten blijven?
Ja, dat kan inderdaad, Home Shield is volstrekt ongevaarlijk voor de vogels. Alleen als u de vogels zou inpoederen dan zullen ze er tijdelijk wat doffer uitzien, want de vetabsorberende werking van Home Shield maakt dat dit ook bij de veren gebeurt, maar dit zal zich weer op natuurlijke wijze herstellen. De beste resultaten bereikt u overigens als u Home Shield gericht aanbrengt, dus in en rondom naden, kieren en reten middels het gericht verspuiten uit de spuitmond (topje afknippen). Dit zal betekenen dat er weinig stofvorming zal plaatsvinden, en de vogels dus nauwelijks in contact komen met het poeder.
Ik heb mijn kooien in gespoten met Home Shield, maar ik heb nog steeds luizen. Hoe kan dat?
Bloedluizen verstoppen zich overdag in kieren en reten, pas als je er heel veel hebt zul je ze ook wel eens overdag tegen komen. Uitgangspunt bij de bestrijding middels Home Shield is dat de luizen in contact moeten komen met het poeder. Dit betekent dat je goed moet kijken/bedenken waar de bloedluizen zich kunnen verstoppen, en daar heel gericht behandelen: dit zijn kieren, reten, maar ook plaatsen waar twee materialen tegen elkaar komen, (ook al denk je dat er niks tussen kan, bloedluizen zijn erg klein) maar ook de plaatsen waar de zitstokken vastzitten. Ook verder weggelegen plaatsen behandelen, want luizen kunnen 's nachts behoorlijke afstanden afleggen. Ga zeker eens na enkele uren donker met een zaklamp kijken en bekijk waar de luizen lopen. De moeilijkheid met behandelen met Home Shield is dat het droge poeder helemaal niet kleeft, en zodoende moeilijk te gebruiken is bij verticale vlakken. Ook op de plek waar een zitstokje in het gaas bevestigd is zitten vaak bloedluizen, maar het poeder blijft daar natuurlijk niet gemakkelijk liggen. Los dit op door enkele weken op rij die plekken te bestuiven. De aanhouder zal winnen!
Een ervaringsfeit is ook dat de bloedluizen in staat zijn plaatsen waar een bestrijdingsmiddel ligt te mijden, zo ook met Home Shield. Dit betekent dat u actief zult moeten blijven behandelen: ze verplaatsen zich naar andere plaatsen, u zult er dus achteraan moeten. Verder is het een gegeven dat als er eenmaal bloedluizen zijn ze altijd zullen terugkomen. Dit komt door de snelle vermeerdering en de lange overlevingstijd van luizen én luizeneitjes, die nooit 100% afgedood/gereinigd kunnen worden. Goed reinigen zal wel zeker helpen het probleem hanteerbaar te houden, want: "Je hoeft in wezen maar één bloedluis te doden: De eerste!". In een goed gereinigde omgeving hoef je er maar weinig te doden.
Is er een wachttijd voor het gebruik van Home Shield?
Er is geen wachttijd, Home Shield is volstrekt ongevaarlijk voor mens en dier.
Opmerkingen
Op dit ogenblik zijn er geen opmerkingen. U wordt uitgenodigd om de eerste opmerking te geven.
U moet ingelogd zijn om een opmerking te posten. U kunt hier inloggen.
 
HomeArtikelenStandaardenWeblogsForumTe koopLinks
Hosting en Design :: Stabiton bvba2007 • Hosting en Design © Stabiton bvba Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid | 2019-06-17