Home
       Wie zijn wij
       Wie is waar
       Activiteiten
       Geregistreerde bezoekers
       C.O.M. nieuws
          2008 - C.O.M. Hasselt
          2009 - C.O.M. Piacenza
          2010 - C.O.M. Matosinhos
          2011 - C.O.M. Tours
          2012 - C.O.M. Almeria
          2013 - C.O.M - Hasselt
       Enquête

Artikelen
       Nomenclatuur

Standaarden

Foto's
       Kleurkanaries

Weblogs

Forum

Te koop

Links
       Plaats link naar Ornivaria

Support
       Veel gestelde vragen
       Contact

GO
Aanmelden
Nieuwtjes
Heb je ook een website, dan zouden we het op prijs stellen indien je ook een link wilt plaatsen naar onze website. Dit kun je heel eenvoudig en je hebt bovendien de keuze uit een aantal logo's. Raadpleeg daarom onze pagina: 'Link naar ornivaria'
Home • Hier bent u:  Artikelen  
RSS-feed RSS-feed
Als je op de knop XML in de hoofdding hieronder klikt dan kun je een feed-abonnement op deze pagina nemen. Bijgewerkte informatie op deze bladzijde wordt automatisch naar uw computer gedownload en kan worden bekeken in Internet Explorer en andere programma's.
Artikelen Ornivaria      
 
 
maandag 17 maart 2008
Wedervaren van een beginnende liefhebber
Door frans baetens @ 3:56 :: 4234 Bekeken :: 1 Opmerkingen :: :: Postuurkanaries
 
Mag ik me even voorstellen
Toen ik net 40 jaar werd heb ik een hartaanval gekregen waardoor ik gedurende 11 maanden buitenstrijd was. Gedurende de eerste maanden kon ik sowieso niet veel uitrichten maar ik begon mij toch na zo'n lange periode toch te vervelen. Tot op zekere dag mijn vader op bezoek kwam en hij een man en 2 poppen van zangkanaries bij zich had. Gauw werd er ergens een kweekkooi op de kop getikt en ik was vertrokken.
Na een tweetal jaren met deze vogels gekweekt te hebben wou ik eens wat anders en besloot ik lid te worden van een club. Zogezegd zogedaan en al op de eerste TT die ik bezocht Liet ik mijn oog vallen op de mooie en trotse border. Na een nieuw hok gebouwd te hebben werden de eerste vogels aangekocht en hierbij deed ik ook mijn eerste stommiteiten hierbij gretig geholpen door de "liefhebbers" die mij eens zouden helpen om het volgende jaar kampioenen TT te worden. Arme ik.
Enfin, nadat ik zo enkele jaren aan het sukkelen was besloot ik dat het zo niet verder kon om steeds maar achteraan het klassement te bengelen en besloot ik al mijn borders op de eerstvolgende TT te laten meedoen en de vogels die geen 90 punten behaalden, om deze alle naar de opkoper te brengen. Aan het einde van het seizoen zat ik daar dus met zegge en schrijven 1 één border van 90 punten. Wat nu gedaan ?
Na wat heen en weer gekeken te hebben ben ik dan met een liefhebber in contact gekomen die in onze club was komen spelen. Deze wou mij op weg helpen, alles leren en daarbij wilde hij zich over mij ontfermen.
En zie, wat eerst niet kon ging nu bijna als vanzelf, met zijn vogels kweekte ik en won ik prijzen.
Ziedaar nu weten jullie iets meer van mij. Ik wou jullie ook nog een goede raad meegeven: koop NOOIT zomaar vogels bij Jan en alleman want iedereen wil u helpen (lees iederéén wil van zijn rommel vanaf).
Ik wil eindigen met een spreekwoord: 'bezin eer je begint (en het spaart u veel geld en ellende)'.
Frans Baetens
Opmerkingen
By Frans Begijn @ maandag 17 maart 2008 8:49
Een beginnend liefhebber schijnt tegenwoordig tot een zeldzaam uitstervend ras te behoren....
Veel succes toegewenst met je interessante vorm & postuur-hobby en heb je vragen, bij Ornivaria zit je goed want hier is alles gratis.


 
 
 
U moet ingelogd zijn om een opmerking te posten. U kunt hier inloggen.
 
HomeArtikelenStandaardenWeblogsForumTe koopLinks
Hosting en Design :: Stabiton bvba2007 • Hosting en Design © Stabiton bvba Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid | 2019-06-17