Home
       Wie zijn wij
       Wie is waar
       Activiteiten
       Geregistreerde bezoekers
       C.O.M. nieuws
          2008 - C.O.M. Hasselt
          2009 - C.O.M. Piacenza
          2010 - C.O.M. Matosinhos
          2011 - C.O.M. Tours
          2012 - C.O.M. Almeria
          2013 - C.O.M - Hasselt
       Enquête

Artikelen
       Nomenclatuur

Standaarden

Foto's
       Kleurkanaries

Weblogs

Forum

Te koop

Links
       Plaats link naar Ornivaria

Support
       Veel gestelde vragen
       Contact

GO
Aanmelden
Nieuwtjes
Heb je ook een website, dan zouden we het op prijs stellen indien je ook een link wilt plaatsen naar onze website. Dit kun je heel eenvoudig en je hebt bovendien de keuze uit een aantal logo's. Raadpleeg daarom onze pagina: 'Link naar ornivaria'
Zoek in blog
Home • Hier bent u:  Weblogs  
Bekijk blog Minimaliseren
sep 12

Geplaatst door: Gilbert Vanden Borre
woensdag 12 september 2007 0:00

Mag ik mij in 't kort even voorstellen vooral op Ornithologisch gebied?
Ik moet zo ongeveer 14-15 jaar zijn geweest toen ik mijn eerste vogeltjes heb gehad. Gestart met kleine paruskes maar al zeer vlug overgeschakeld op kanaries. Eerst gele kanaries natuurlijk, maar niet voor lang. Het is wonderlijk - achteraf beschouwt - hoe vlug ik een uitdaging vond in het fokken van gepigmenteerde kanaries en in het bijzonder in mozaïekkanaries. In die kleurslagen waren er immers zoveel meer uitdagingen, gebieden die ik kon verkennen.
Op 19 jaar werd ik keurmeester van de AOB (Algemene Ornithologische Bond van België). Waarom de AOB zullen sommige zeggen? Gewoon omdat ik aangesloten was bij een club in onze gemeente - Avivaria genaamd - die ook nog een voorzitter had Martin Raeymaekers die toch wel heel wat betekende in de ornithologische wereld. Nationaal (AOB) en ook internationaal (COM) keurder bleef ik meer dan 30 jaar. Beroepsbezigheden lieten me niet toe om te voldoen aan de toch wel strenge eisen die men stelde om zovele dagen te gaan keuren in de loop van de week.
Ik was ook jarenlang bestuurslid van VvNK-Geel en voorzitter van Avivaria Merchtem.
Vandaag kweken we (mijn vrouw en ik) elk jaar ongeveer een 500-tal kanaries. Vooral klassiek en niet-klassiek gepigmenteerde kanaries in mozaïek en niet-mozaïek. En ook wat mooie rode en ivoor lipochroom kanaries. Op mijn eigen website http://www.givabo.net vinden jullie hierover meer informatie.
Vriendelijke groeten
Gilbert Vanden Borre

Tags:
 
HomeArtikelenStandaardenWeblogsForumTe koopLinks
Hosting en Design :: Stabiton bvba2007 • Hosting en Design © Stabiton bvba Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid | 2019-07-22